Boşanma Avukatı İstanbul

17.06.2020
463
Boşanma Avukatı İstanbul

Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılması – Şiddetli Geçimsizlik Sebebiyle Boşanma Davası Açma- Boşanma Avukatı

İçinde bulunduğumuz dönemde ne yazık ki; Çekişmeli boşanma davalarını sıklıkla görmekteyiz. Çevremizde eşimiz, dostumuz arkadaşlarımızdan evliliklerini bitirme kararı alan ve dava sürecine giren kişilerin sayısı bir hayli fazla. Çekişmeli Boşanma Davalarında olmazsa olmaz husus alanında uzman, teori ve pratik anlamda deneyime sahip iyi bir Boşanma Avukatı ile çalışmaktır. Boşanma Avukatı olarak müvekkilimizin en üst düzey hak ve menfaatlerini tesis etmek adına, müvekkillerimizi ve yaşadıkları olayları dinleyerek, olayları doğru analiz ederek,  hukuksal başvuruları yaparak, en doğru sonuçlara ulaşmak için var gücümüzle çalışmakta ve güzel sonuçlar elde etmekteyiz.

 

Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılması veya Şiddetli Geçimsizlik veya Nedenleri

Boşanma Avukatı anlaşmazlık hususlarını doğru tespit ederek doğru bir yol haritası çıkartması büyük önem taşımaktadır. Boşanma Avukatı tüm detaylarıyla süreci dinleyecek ve tespit ettiği hususları doğru şekilde dilekçesine aktaracaktır. Unutmayınız ki davalar dilekçeler ile kazanılır veya kaybedilir.  Boşanma Avukatının açtığı davasının Hakim tarafından kabul edilmesi, boşanma sebeplerinin varlığı ve ispat edilebilmesine bağlıdır. Şiddetli geçimsizlik, Evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle açılan çekişmeli boşanma davaları genel boşanma sebeplerine dayanmaktadır. Evlilik hayatını çekilmez kılan birçok sebeple açılabilir. Mahkeme Hakimi, davada isnat edilen durumlar doğrultusunda tarafların ileri sürdüğü nedenlerin evliliğin devamına mümkün olmadığı ve şiddetli geçimsizlik olduğunu gördüğünde tarafların boşanmasına karar verecektir. Şiddetli geçimsizlik sebebiyle açılan boşanma davasında, evlilik birliğinin temelinden sarsıldığı kabul edilen birtakım durumlar;

Darp edilme, Fiziksel Şiddet Uygulanması;

Taraflardan biri diğerine karşı fiziksel şiddet uygulaması, evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle genel boşanma nedenlerinden biridir.  Darp, cebir, dayak, itekleme.. ve bunun gibi her türlü fiziksel şiddet boşanma nedenidir. Fiziksel şiddet gerçekleştikten sonra şiddet gösteren tarafın affedilmesi durumunda dava reddedilir.

Ekonomik Şiddet ve Psikolojik Şiddet Uygulama;

Taraflardan birinin psikolojik baskı uygulayarak evliliği çekilmez hale getirmesi, ekonomik gücünü kullanmaları (eşe harçlık vermeme, eşin mallarına el koyma..vb ) ve ruhsal/duygusal açıdan yıpranmasına sebep olunması durumlarında geçerli bir boşanma sebebinin doğduğu kabul edilir.

Sorumsuzluk, Aileye Karşı İlgisizlik;

Evlilik birliği sürerken, tarafların belirli bir bütünlük içerisinde bir arada olmaları,  birbirlerine ve müşterek çocuklara karşı ilgili, sevgili ve sorumlu olmaları esastır. Tarafların ihtiyaç duydukları zamanlarda birbirlerine destek olmaları ve ilgilenmeleri aile olmanın bir gereğidir. Aile olmanın maddi manevi sorumluluklarını yerine getirmeyen taraf boşanma davasında kusurlu sayılacaktır ve boşanmaya hükmedilecektir.

Uyuşturucu veya Alkol Bağımlılığı: Uyuşturucu kullanmak ve Alkol bağımlılığı boşanmaya sebebiyet veren bir kusur olup, bağımlı olarak alkol tüketen taraf evlilik birliğinin gerektirdiği yükümlülüklerini çoğu zaman yerine getirememektedir.

Taraflardan birinin Ailesinin Evlilik Birliğine Müdahalesi; Ailesinin evliliğine müdahalesine sessiz kalan taraf ortak hayatın sarsılmasına da müsaade etmekte olduğundan boşanma davasında kusurlu kabul edilmektedir.

Küfür, Aşağılama, Hakaret Etme veya Ailesinin Hakaret Etmesine Sessiz Kalma; Eşlerin birbirine hakaret etmesi evlilik birliğinin temelinden sarsıldığı, şiddetli geçimsizlik olduğunun göstergesidir. Ayrıca, evlilik birliği içinde her iki taraf da diğer tarafın ailesinin eşine yönelik hakaretlerine karşı sessiz kalmamalıdır. Evlilik birliği, her iki tarafı da eşine karşı saygısız tutumlara karşı koyma yükümlülüğü altına sokmaktadır.

Taraflardan birinin Eşini Sevmediğini veya Boşanmak İstediğini Söylemesi; Evlilik, birlik beraberlik ve sevgiye dayalı olarak sürdürülmesi gereken bir ilişki modelidir. Taraflardan birinin diğer tarafı sevmediğini ifade etmesi evlilik birliğinin temelinden sarsıldığının göstergesidir. Bununla birlikte taraflardan birinin 3.başka kişilere de eşinden boşanmak istediğini söylemesi de etik ve kabul edilebilir bir davranış olmayıp haklı bir boşanma nedenidir.

Agresif ve Saygısız Davranışlar Sergilenmesi: Eşlerin agresif ve saygısız davranışları boşanmaya sebebiyet veren olaylarda kusur göstergesidir.

Eşe İftira Atma: İftira kabul edilemeyen ve hazmı zor durumlardan bir diğeridir. Taraflardan birinin diğerine gerçek dışı olgular isnat etmesi kusurlu bir hareket olup evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olduğunu kabul etmek gerekir.

Bağımsız Konut Açmama: Günümüzde kadın erkek her iki tarafın asgarimüşterek bir takım sorumlulukları olmakla beraber; Özellikle toplumumuzda Erkek tarafın, ailenin birlik ve bütünlüğü açısından asgari düzeyde elverişli, bağımsız konut açma yükümlülüğü mevcuttur. Bunun sağlanamaması durumunda ise boşanma haklı nedenle gerçekleşmiş sayılmaktadır.

Aile Sırlarının Üçüncü Kişilere Anlatılması: Tarafların, evlilik birliği içinde aile sırrı olarak kalması gereken konularda 3. Başka kişilere bilgi vermemesi gerekir. Aile sırlarının üçüncü kişilere anlatılması, boşanma nedenidir.

Cinsel İlişkiye Girememe veya Cinsel İktidarsızlık: Evlilik birliğinin temel amaçlarından biri soyun devamının sağlanmasıdır. Şayet birlik içerisinde; cinsel olarak, taraflardan birinin cinsel ilişkiden kaçınma, cinsel ilişkiye girme veya erkeğin cinsel iktidarsızlık sorunu varsa ve karşılıklı anlayış çerçevesinde çözülemiyorsa, evlilik birliğinin cinsel sorun nedeniyle temelinden sarsıldığı kabul edilmektedir.

Kumar Alışkanlığı: Kumar bir tür bağımlılık olup, oynamayı bir alışkanlık haline getirerek aile yükümlülüklerini ihmal eden eş, boşanma davasında kusurlu olarak kabul edilir. Ve bu  sebeple açılan dava haklı boşanma sebebi kabul edilecektir.

Güven Sarsıcı ve Sadakat Yükümlüğüne Aykırı Davranışlar: Güven sarsıcı davranış, eşlerin birbirlerine güven duygusunu zedeleyen davranışlardır. Taraflardan birinin diğerini aldatması halinde özel boşanma sebebine dayanılarak boşanma davası açılmalıdır.

Sadakat yükümlülüğüne aykırı ve güven sarsıcı davranış olarak kabul edilen davranışlar; Gece geç saatlere kadar dışarda bulunma, Bir eşin kendisine ilgisi olan başka biriyle sosyal arkadaşlık çerçevesinde olsa vakit geçirmesi, Eşin gün içinde gittiği yerler konusunda yalan söylemesi, Eski eş veya sevgiliyle görüşmek, Bakire olmadığını gizleme, Eşinden habersiz bir şekilde başkalarına yüksek borç verme, kredi çekme veya taahhüt altına girme, Taşınmazları eşin bilgi ve rızası dışında devretme, İnternet üzerinden sosyal arkadaşlık sitelerine girmek veya birileriyle sosyal medya üzerinden duygusal ilişki kurma, Karşı cinsten birileriyle telefon ve mesaj görüşmeleri yapmak veya günümüzde çok popüler olan sosyal platformlarda (whatsapp, facebook, instagram vb. uygulamalar) görüşmeler yapmak..vb Örnek olarak gösterilebilir.

Yukarıda da değindiğimiz üzere, tüm bu hususların eksiksiz ve doğru şekilde ileri sürülmesi ancak alanında uzman bir boşanma avukatı ile mümkündür. Bu konuda siz danışanlarımıza ve müvekkillerimize memnuniyetle hukuksal destek vermeye hazırız.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Detaylı Bilgi İçin Arayın